O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 4 (od skupaj 4)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2018⁄34

Dogovor o preživljanju v obliki notarskega zapisa

dr. Nana Weber, 13.9.2018

Zakonska zveza in družinska razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 34/2018Starejša oseba izpolnjuje pogoje za varstveni dodatek za starejše osebe: ima premalo lastnih sredstev za preživljanje in polnoletne otroke, ki so dolžni svoje starše preživljati po svojih zmožnostih v skladu s 124. členom Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR). Center za socialno delo v postopku dodelitve navedenega dodatka od nje zahteva tudi predložitev dogovora o preživljanju med starejšo osebo in polnoletnimi otroki v obliki notarskega zapisa.
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄34

Potni nalog in terenski dodatek

dr. Nana Weber, 4.9.2014

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 34/2014Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) v 130. členu določa, da mora delodajalec delavcu zagotoviti povračilo stroškov za delo, ki jih ima pri opravljanju določenih del in nalog na službenem potovanju. Delavcu pred vsako napotitvijo, na primer za udeležbo na izobraževanju, izdamo potni nalog. Zanima nas, kako je z izdajo potnih nalogov v primerih, ko je učitelj z učenci na ekskurziji, v šoli v naravi ali na gledališki predstavi v istem kraju, kot je šola.
Naslovnica
Pravna praksa, 2011⁄34

Modri sodnik, psihoterapevt in superman!

Nana Weber, 8.9.2011

Civilni sodni postopki

mag. Nana Weber, Pravna praksa, 34/2011"Mediator je razumna in sočutna oseba," je opredelitev norveških kolegov podala višja sodnica svetnica in predsednica Društva mediatorjev Slovenije Gordana Ristin in dodala, da se tega ne da priučiti. O lastnostih in načinu zagotavljanja kakovostne mediacije je namreč 2. septembra v okviru Mednarodne konference o alternativnem reševanju sporov in 6. regionalne konference foruma za mediacijo za Jugovzhodno Evropo (SEEMF) potekala okrogla miza z domačimi in tujimi strokovnjaki.
Naslovnica
Pravna praksa, 2010⁄34

Še o problemih izvajanja ZDZdr v praksi

mag. Nana Weber, 22.9.2010

Zdravstvena in lekarniška dejavnost

mag. Nana Weber, Pravna praksa, 34/2010Zakon o duševnem zdravju (ZDZdr) je kot pogoj za sprejem posameznika na zdravljenje brez njegove privolitve v psihiatrično bolnišnico v oddelek pod posebnim nadzorom in v varovani oddelek socialnovarstvenega zavoda med drugim določil, da ima posameznik hudo moteno presojo realnosti. Sodišče mora po prejemu predloga za sprejem na zdravljenje posameznika poučiti o pravici do odvetnika, ki ga mora imenovati v enem dnevu od vročitve predloga, sicer mu ga sodišče postavi po uradni dolžnosti. Ureditev je povsem neživljenjska in ni v skladu s pravno logiko.
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPravna praksa 34

Leto objave

2018(1) 2014(1) 2011(1) 2010(1)

Področja

2. PRAVNA PODROČJA 9. DELOVNO PRAVO, ZDRAVSTVO, SOCIALNO VARSTVO

Avtorji

< Vsi
ABCĆČDĐEFGHIJKLMNOPQRSŠTUVW XYZŽ
< Prva črka priimka: W

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov