O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 7 (od skupaj 7)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2019⁄15

Dovoljeno fotokopiranje strokovne knjige

dr. Nana Weber, 11.4.2019

Intelektualna lastnina

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 15/2019Za lastne potrebe bi rada prefotokopirala del strokovne knjige slovenskega avtorja, ki je izšla pri slovenski založbi. Knjiga sicer še ni razprodana. • Kolikšen del (v straneh ali odstotkih ali poglavjih) se lahko fotokopira, da ne bom sama ali fotokopirnica, kjer nameravam to narediti, v prekršku? • Ali so pravila kaj drugačna za razprodane knjige?
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄15

Pogodba o zaposlitvi zaradi opravljanja javnih del

dr. Nana Weber, 17.4.2014

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 15/2014V podjetju bi radi nekaj delavcev zaposlili na podlagi pogodbe zaradi opravljanja javnih del. • Ali veljajo kakšne omejitve glede ciljnih skupin teh delavcev? • Za koliko časa se lahko sklene pogodba o zaposlitvi? • Ali lahko delavcem izplačamo nižjo plačo od minimalne? • Ali delavcem prip
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄15

Za večjo transparentnost javnega sektorja

dr. Nana Weber, 17.4.2014

Uprava

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 15/2014"Novela Zakona o dostopu do informacij javnega značaja (ZDIJZ-C), ki začne veljati 17. aprila, širi obveznost posredovanja informacij javnega značaja na podjetja v večinski lasti države ali občin. Namen novele je zagotoviti javno in odprto delovanje predvsem organov javnega sektorja ter omogočiti posameznikom in pravnim osebam, da pridobijo informacije javnega značaja," je uvodoma na srečanju Pravniškega društva Ljubljana, ki je potekalo 10. aprila 2014 v Ljubljani, dejala mag. Mateja Prešern z Ministrstva za notranje zadeve.
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄15

Nestrinjanje delavca z napotitvijo v tujino

dr. Nana Weber, 17.4.2014

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 15/2014Delavca bi radi za čas enega leta napotili na delo v tujino v našo podružnico, vendar se delavec s tem ne strinja. • Ali mu lahko odpovemo pogodbo o zaposlitvi?
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄15

Vpis spremembe spola brez predhodne operacije

dr. Nana Weber, 17.4.2014

Človekove pravice

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 15/2014Hrvaško ustavno sodišče je pred kratkim odločilo, da se lahko v matično knjigo vpiše sprememba spola brez predhodne operativne spremembe spola, saj zakon to od junija 2013 omogoča. Presodilo je, da skoraj štiriletni postopek za vpis spremembe krši pravico do sojenja v razumnem roku in pravico do zasebnega življenja glede na nerazumno trajanje postopka.
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄15

Zlorabe stvarnega prava ne le pri zemljiškem dolgu

mag. Nana Weber, 18.4.2013

Lastnina in druge stvarne pravice, Zemljiška knjiga in zemljiški kataster

mag. Nana Weber, Pravna praksa, 15/2013"Sprejem Stvarnopravnega zakonika (SPZ) je bil bistveno bolj potreben kot sprejem obligacijske zakonodaje, saj je bil vpliv družbene lastnine močnejši na stvarnopravna kot obligacijska razmerja. Seveda pa so v SPZ določbe, ki bi jih lahko zamenjali," je na XI. Dnevih civilnega in gospodarskega prava, ki so v organizaciji Inštituta za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti potekali 11. in 12. aprila v Portorožu, opozoril profesor na PF Univerze v Ljubljani dr. Miha Juhart.
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄15

Od nerazumevanja do dobrih praks

mag. Nana Weber, 19.4.2012

Civilni sodni postopki

mag. Nana Weber, Pravna praksa, 15/2012>"Kadar se v različnih pravnih postopkih obravnavajo zahtevki iz istega škodnega dogodka, je splošno sprejeto stališče, da sodišče, ki odloča o posameznem zahtevku, ni vezano na stališča, ki jih je pri odločanju o drugem zahtevku iz istega škodnega dogodka zavzelo drugo sodišče," je na jubilejnih X. Dnevih civilnega in gospodarskega prava v Portorožu opozorila profesorica na PF Univerze v Ljubljani dr. Dragica Wedam Lukić in poudarila, da mora to veljati tudi, če je sodišče v enem od postopkov odločilo z vmesno sodbo. Izrek sodbe, v kateri je ugotovitev, da je toženec odškodninsko odgovoren, se prepogosto še vedno napačno pojavlja na prvi stopnji. Pravilen izrek bi se namreč moral glasiti: "Ugotovi se, da je tožbeni zahtevek v znesku X evrov po temelju utemeljen."
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPravna praksa 15

Leto objave

2019(1) 2014(4) 2013(1) 2012(1)

Področja

1. DRŽAVNA UREDITEV REPUBLIKE SLOVENIJE 2. PRAVNA PODROČJA 8. UREJANJE PROSTORA IN VARSTVO OKOLJA 9. DELOVNO PRAVO, ZDRAVSTVO, SOCIALNO VARSTVO

Avtorji

< Vsi
ABCĆČDĐEFGHIJKLMNOPQRSŠTUVW XYZŽ
< Prva črka priimka: W

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov