O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 12 (od skupaj 12)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2020⁄5

Obračunana višina odvetniške točke

dr. Nana Weber, 6.2.2020

Odvetništvo in notariat

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2020Pravdni postopek je trajal dve leti. Odvetnik je po končanem postopku izstavil račun, v katerem je vse storitve obračunal po vrednosti točke 0,60 evra na točko. • Ali bi moral odvetnik sproti izstavljati račune? • Glede na to, da se je vrednost točke povečala šele aprila 2019, ali ne bi bilo pravilno, da obračuna stroške do nove vrednosti točke po stari vrednosti točke, to je 0,459 evra na točko, in šele po sprejemu nove vrednosti točke po 0,60 evra?
Naslovnica
Pravna praksa, 2018⁄5

Društvo kot sobodajalec

dr. Nana Weber, 1.2.2018

Društva, javni shodi, prireditve

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2018• Ali se društvo lahko ukvarja z oddajanjem sob v najem oziroma s turizmom?
Naslovnica
Pravna praksa, 2015⁄5

Odpoved delavca v času mirovanja pogodbe

dr. Nana Weber, 5.2.2015

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2015Z delavcem smo na njegovo željo zaradi začasnega odhoda v tujino z njegovo družino sklenili sporazum o mirovanju pogodbe o zaposlitvi. Ko se je delavec vrnil, kar je bilo pred iztekom sporazuma o mirovanju, je podal odpoved pogodbe o zaposlitvi. Po pogodbi ima odpovedni rok šest mesecev.
Naslovnica
Pravna praksa, 2015⁄5

Odpoved delavca v času poskusnega dela

dr. Nana Weber, 5.2.2015

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2015• Ali je delavec, ki v času poskusnega dela redno odpove pogodbo o zaposlitvi, ker mu delo ne ustreza, upravičen do nadomestila za brezposelne? Zakon o urejanju trga dela (ZUTD) v prvem odstavku 63. člena določa, da zavarovanec, ki je postal brezposeln p
Naslovnica
Pravna praksa, 2015⁄5

Pravni temelji delovnih in socialnih razmerij

dr. Nana Weber, 5.2.2015

Kultura in umetnost

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2015Po izidu dveh študijskih gradiv dr. Zvoneta Vodovnika Normativni temelji delovnih in socialnih razmerij je zdaj na voljo še knjiga Pravni temelji delovnih in socialnih razmerij (IUS SOFTWARE / GV Založba, Ljubljana 2014, 350 strani), ki daje sistematičen, izčrpen in hkrati strnjen pregled področij delovnega in socialnega prava.
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄5

Upanje za mlade

dr. Nana Weber, 6.2.2014

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2014Vlada je sprejela Jamstvo za mlade - izvedbeni načrt 2014-2015. Ključni cilji so izboljšanje prehoda iz izobraževanja v zaposlitev, hitrejša aktivacija mladih brezposelnih in zmanjšanje brezposelnosti. Skupno bo za izvajanje programa namenjenih več kot 157 milijonov evrov.
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄5

dogodki - izjave

dr. Nana Weber, 6.2.2014

Ostalo

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2014Torek, 28. 1. ZVPEP-C. Državni zbor je soglasno sprejel novelo Zakona o volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament (ZVPEP-C), ki jo je Vlada poslala v obravnavo po skrajšanem postopku. Novela poenostavlja in prilagaja kandidacijski postopek, ko v Sloveniji kandidira drž
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄5

Nova pogodba za krajši delovni čas

dr. Nana Weber, 6.2.2014

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2014V podjetju so se pojavile finančne težave. Zato bi želeli dvema delavcema, ki delata polni delovni čas, dati novo pogodbo o zaposlitvi za 30 ur na teden. • Kako naj to izpeljemo, glede na to, da sta delavca že povedala, da take pogodbe ne bosta podpisala?
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄5

Obračun in povračilo nadomestila plače

dr. Nana Weber, 6.2.2014

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2014Smo javni socialnovarstveni zavod, ki mora pri določitvi plače upoštevati zakonodajo s področja delovnih razmerij, Zakon za uravnoteženje javnih financ, Kolektivno pogodbo za dejavnost zdravstva in socialnega varstva Slovenije ter interni akt zavoda. V devetem odstavku 137. člena Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) je določeno, da je delodajalec delavcu dolžan izplačati nadomestilo plače za tiste dneve in za toliko ur, kolikor znaša delovna obveznost delavca na dan, ko zaradi opravičenih razlogov ne dela. • Kako obračunamo nadomestilo plače za čas odsotnosti v soboto? Primer 1: delavec je v istem tednu že opravil delovno obveznost 35 ur, v soboto, ko je bil na turnusu, bi moral delati sedem ur, javil pa je bolniško. Primer 2: delavka je bila na turnusu v soboto in bi morala delati sedem ur, javila pa je bolniško (zaradi nege otroka), delodajalec je to upošteval in zahteval povračilo nadomestila plače na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Zahtevek je bil zavrnjen in na splošno se vsi zahtevki, ki se nanašajo na delo v soboto, zavrnejo. • Kako obračunamo nadomestilo plače za čas odsotnosti čez teden? Primer 3: delavka, ki bi morala delati čez teden sedem ur, je javila bolniško in pozneje prinesla bolniški list za sedem ur, ZZZS pa je zahtevek za povračilo nadomestila plače zavrnil in delavka je morala prinesti nov bolniški list za osem ur.
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄5

Prebivališče ni pogoj za subvencijo

mag. Nana Weber, 7.2.2013

Evropska (gospodarska) skupnost (unija)

mag. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2013Luksemburški zakon o delovnih razmerjih določa, da sklad za zaposlovanje delodajalcu, ki v zasebnem sektorju zaposli brezposelno osebo, povrne delodajalčev in delavčev del prispevkov za socialno varnost (gre za subvencijo), (med drugim) če je delavec starejši od 45 let in je bil pri uradu za delo (ADEM) prijavljen kot iskalec zaposlitve vsaj en mesec pred zaposlitvijo.
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄5

Mediacija v teoriji in praksi: veliki priročnik o mediaciji

mag. Nana Weber, 9.2.2012

Kultura in umetnost

mag. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2012Ob deseti obletnici izvajanja mediacije v Sloveniji je Društvo mediatorjev Slovenije izdalo knjigo Mediacija v teoriji in praksi: veliki priročnik o mediaciji (Ljubljana, 334 strani), ki je delo mag. Nine Betetto, Zorana Hajtnika, mag. Valerije Jelen Kosi, Alenke Klemenčič, Maše Kociper, dr. Mateje Končine Peternel, dr. Zorana Milivojevića, dr. Janeza Novaka, mag. Maje Ovčak Kos, Bojane Ozimek, Gordane Ristin in Rudija Tavčarja. Delo združuje teoretična znanja o mediaciji s praktičnimi napotki in primeri, zaradi česar je še posebej uporabno.
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄5

ZVEtL sproža absurdne situacije

mag. Nana Weber, 9.2.2012

Stanovanjska razmerja, poslovne stavbe in prostori

mag. Nana Weber, Pravna praksa, 5/2012"'Cvetl', kakor je Zakon o vzpostavitvi etažne lastnine na predlog pridobitelja posameznega dela stavbe in o določanju pripadajočega zemljišča k stavbi (ZVEtL) poimenoval neki višji sodnik, ima veliko cvetk," je uvodoma dejala mag. Urška Klakočar Zupančič, sodnica na Okrajnem sodišču v Ljubljani, polovično dodeljena na Vrhovno sodišče, in moderatorka seminarja Uporaba e-zemljiške knjige in ZVEtL v praksi, ki je potekal 31. januarja 2012 v organizaciji Centra za izobraževanje v pravosodju na Brdu pri Kranju. K temu je dodala, da ZVEtL sproža absurdne situacije: "Če bomo rešili eno desetino vseh zablod, bo to v redu."
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPravna praksa 5

Leto objave

2020(1) 2018(1) 2015(3) 2014(4)
2013(1) 2012(2)

Področja

2. PRAVNA PODROČJA 7. NEGOSPODARSKE DEJAVNOSTI 9. DELOVNO PRAVO, ZDRAVSTVO, SOCIALNO VARSTVO 10. MEDNARODNO PRAVO 12. OSTALO

Avtorji

< Vsi
ABCĆČDĐEFGHIJKLMNOPQRSŠTUVW XYZŽ
< Prva črka priimka: W

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov