O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 5 (od skupaj 5)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2019⁄37

Prošnja za odlog kazni zapora in odločitev sodišča po dnevu začetka prestajanja kazni po pozivu

dr. Nana Weber, 3.10.2019

Izvrševanje kazenskih sankcij, amnestija in pomilostitev

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 37/2019Dobil sem poziv na prestajanje kazni zapora, v katerem je navedeno, da se moram v zaporu oglasiti 30. septembra 2019. V pozivu tudi piše, da lahko dam prošnjo za odlog, če so podani zakonski razlogi, to prošnjo pa je treba dati v treh dneh od vročitve poziva. • Če sodišče o moji prošnji do dneva, ki je naveden v pozivu, ne bo odločilo, ali moram oditi na prestajanje zaporne kazni? • Če ne odidem, ali me bodo prisilno privedli?
Naslovnica
Pravna praksa, 2019⁄37

Otrokovo mnenje v družinski mediaciji

dr. Nana Weber, 3.10.2019

Obligacije, Civilni sodni postopki

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 37/2019Družinski zakonik določa, da lahko mediator v mediacijo vključi tudi otroka, kar po moji oceni pomeni, da bo mediator pridobil mnenje otroka. • Ali se lahko otrokovo mnenje, pridobljeno v postopku mediacije, uporabi v nadaljnjem sodnem postopku, če je mediacija neuspešna?
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄37

Krajši delovni čas

dr. Nana Weber, 25.9.2014

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 37/2014Javni uslužbenec uveljavlja pravico po 50. členu Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih (ZSDP-1), na podlagi katerega dela s krajšim delovnim časom zaradi nege in varstva otroka, mlajšega od treh let. Glede tega je z delodajalcem sklenil aneks k pogodbi o zaposlitvi, v katerem je navedeno, da to pravico uveljavlja do izteka starosti treh let otroka. Javni uslužbenec je za določen čas (čez poletje) dobil varstvo za otroka, zato želi v tem obdobju delati polni delovni čas, nato pa bi jeseni, ko je otrok še vedno mlajši od treh let, vnovič delal krajši delovni čas. Delodajalec v času, ko je javni uslužbenec opravljal delo v krajšem delovnem času, tega manka ni nadomeščal z zaposlitvijo novega delavca ali s prerazporeditvijo dela na druge javne uslužbence.
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄37

Uporaba tujega prava v pogodbi o zaposlitvi

dr. Nana Weber, 25.9.2014

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 37/2014• Ali se je mogoče s pogodbo o zaposlitvi dogovoriti za uporabo avstrijskega prava?
Naslovnica
Pravna praksa, 2011⁄37

Otrokova korist nad zakonsko domnevo očetovstva

mag. Nana Weber, 29.9.2011

Varstvo človekovih pravic

mag. Nana Weber, Pravna praksa, 37/2011Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je bilo že drugič kritično do neustreznosti nemške določbe o zakonski domnevi očetovstva, po kateri velja za očeta otroka materin zakonski partner. Tudi tokrat je pritožniku priznalo 5.000 evrov odškodnine za nepremoženjsko škodo, ker je zaradi materinega skoka čez plot obstajala možnost, da je on otrokov (biološki) oče, nemška sodišča pa so zavrnila njegov zahtevek za dostop do informacij v zvezi z otrokom in stike z njim, ne da bi obravnavala vprašanja otrokove koristi.
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPravna praksa 37

Leto objave

2019(2) 2014(2) 2011(1)

Področja

2. PRAVNA PODROČJA 9. DELOVNO PRAVO, ZDRAVSTVO, SOCIALNO VARSTVO 10. MEDNARODNO PRAVO

Avtorji

< Vsi
ABCĆČDĐEFGHIJKLMNOPQRSŠTUVW XYZŽ
< Prva črka priimka: W

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov