O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 5 (od skupaj 5)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2018⁄22

Subsidiarna zaščita žrtve preteklega mučenja v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja

dr. Nana Weber, 7.6.2018

Evropska (gospodarska) skupnost (unija), Varstvo človekovih pravic

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 22/2018Sodišče Evropske unije (EU) je odločilo, da je žrtev preteklega mučenja v svoji izvorni državi lahko upravičena do subsidiarne zaščite, če obstaja resno tveganje, da ji v izvorni državi namerno ne bo zagotovljena oskrba, prilagojena njenemu telesnemu in duševnemu zdravju. Vrnitev v to državo je namreč lahko v nasprotju z Evropsko konvencijo o človekovih pravicah (EKČP).
Naslovnica
Pravna praksa, 2017⁄22

Upokojitev delavke in regres

dr. Nana Weber, 8.6.2017

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 22/2017Naša delavka se bo upokojila s 1. avgustom 2017. Smo fakulteta in nas zavezuje Kolektivna pogodba za dejavnost vzgoje in izobraževanja.
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄22

Javna dela - regres in letni dopust

dr. Nana Weber, 5.6.2014

Delovna razmerja

dr. Nana Weber, Pravna praksa, 22/2014Zaposlen sem na podlagi pogodbe zaradi opravljanja javnih del. Delodajalec mi je določil 20 dni letnega dopusta, ni pa mi priznal dodatnega dneva za majhnega otroka. Prav tako mi ni izplačal regresa in trdi, da za izplačilo ni zakonske podlage. • Ali do dodatnih dni letnega dopusta nisem upravičen, če delam prek javnih del? • Ali drži, da nimam pravice do regresa?
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄22

Prikrita delovna razmerja - nevarno izigravanje zakonodaje

mag. Nana Weber, 5.6.2014

Delovna razmerja

mag. Nana Weber, Pravna praksa, 22/2014"Ne moremo mimo splošne ugotovitve, da je spoštovanje človekovih pravic drago, a nespoštovanje se lahko izkaže za še dražje," je na okrogli mizi XIII. dnevov delovnega prava in socialne varnosti, ki so bili v organizaciji Inštituta za delo pri PF Univerze v Ljubljani 29. in 30. maja 2014 v Portorožu, dejala varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in dodala: "Zagotovo je lepo slišati, naj delovno razmerje sklenejo tisti, ki delo opravljajo tako, da so podani elementi delovnega razmerja, vendar so v praksi ljudje tiho, da imajo vsaj tako delo. Po drugi strani pa se premalo govori o pozitivnih praksah; če bi prikazali dobre vzglede, bi bilo to dobro sporočilo tudi za delodajalce, ki kršijo pravice delavcev."
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄22

Avtonomija verskih skupnosti ustavila tudi ESČP

mag. Nana Weber, 7.6.2012

Varstvo človekovih pravic

mag. Nana Weber, Pravna praksa, 22/2012Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je tokrat dalo prednost načelu verske svobode in nevtralnosti države pred pravico do zasebnega in družinskega življenja nekdanjega duhovnika. Zaradi izstopa iz celibata ta ni mogel več poučevati katoliške vere in morale. ESČP je pojasnilo, da mu načeli verske svobode in nevtralnosti države preprečujeta, da bi nadalje obravnavalo, ali je bil razlog za nepodaljšanje pogodbe nujen in sorazmeren s postavljenim ciljem, ki naj bi bil v preprečitvi škandala.
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPravna praksa 22

Leto objave

2018(1) 2017(1) 2014(2) 2012(1)

Področja

9. DELOVNO PRAVO, ZDRAVSTVO, SOCIALNO VARSTVO 10. MEDNARODNO PRAVO

Avtorji

< Vsi
ABCĆČDĐEFGHIJKLMNOPQRSŠTUVW XYZŽ
< Prva črka priimka: W

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov