O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 4 (od skupaj 4)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄27

Procesna revolucija

Irena Vovk, 11.7.2013

Uprava

Irena Vovk, Pravna praksa, 27/2013Predlog novele Zakona o splošnem upravnem postopku (ZUP-H), ki ga je 4. julija na seji sprejela Vlada, naj bi vzpostavil obveznost organov, ki odločajo v upravnem postopku, da na ustno zahtevo strank za uveljavitev pravice ali pravne koristi sami izpolnijo obrazec vloge, ki je praviloma potreben za začetek postopka. "Namesto da mora državljan izpolnjevati vloge in obrazce ter jih oddajati, bo uslužbencu na javni upravi le povedal, kaj želi, ta pa bo podatke vpisal v bazo. Posameznik bo nato vlogo le še podpisal, zadeva pa bo tako urejena," je po seji Vlade pojasnil minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant.
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄27

Poglabljanje krize pogublja človekove pravice

Nika Skvarča, 11.7.2013

Človekove pravice

Nika Skvarča, Pravna praksa, 27/2013Priporočila, mnenja in predlogi Varuha človekovih pravic so zagotovo eden najrelevantnejših odsevov slovenske družbe. Njegovi vsakoletni poduki nam pokažejo, kako napreduje izgradnja pravne in socialne države. Če bi to gradnjo presojali po količini strani, ki jih obsega poročilo za leto 2012, bi si prima facie drznila reči, da izvajanje gradbenih del poteka zelo počasi. Varuhinja Vlasta Nussdorfer je na začetku novinarske konference, na kateri je 4. julija predstavila osemnajsto redno letno poročilo za leto 2012, poudarila, da je varovanje in spoštovanje človekovih pravic za državo drago, vendar je popravljanje izvršenih krivic še toliko dražje. Lahko bi sklenili, da smo spet priča gradbenemu projektu, ki se mu je cena dvignila na račun najšibkejših.
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄27

Dolgotrajno odločanje o prošnji za brezplačno pravno pomoč

Avtor ni naveden, 11.7.2013

Človekove pravice

Avtor ni naveden, Pravna praksa, 27/2013Pobudnik je Varuha seznanil, da je na Okrožnem sodišču v Ljubljani že 26. junija 2012 vložil prošnjo za dodelitev brezplačne pravne pomoči (BPP), ki jo je potreboval za vložitev izrednega pravnega sredstva najpozneje do 15. septembra 2012. Sodišče o njegovi prošnji še do decembra 2012 ni odločilo.
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄27

Razpolaganje občine s parcelo v družbeni lastnini

dr. Matija Damjan, 11.7.2013

LOKALNA SAMOUPRAVA

dr. Matija Damjan, Pravna praksa, 27/2013Mestna občina je uporabnik parcele, ki je (še vedno) v družbeni lastnini. • Ali lahko občina proda to parcelo mejašu ali drugi osebi, čeprav ima parcela tak status (družbena lastnina)? • Ali lahko občina z njo razpolaga tako, da ustanavlja služnosti ali druge pravice na njej (na primer služnostno pot v korist druge parcele)? • Če ne bi imela te pravice, kaj se zgodi s tako ustanovljenimi služnostmi/drugimi pravicami?
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPravna praksa 27

Leto objave

< Vsi
2013(4)
> Julij(4)

Področja

< Vsi 1. DRŽAVNA UREDITEV REPUBLIKE SLOVENIJE 1.1. USTAVNA UREDITEV 1.2. ORGANI REPUBLIKE SLOVENIJE 1.4. LOKALNA SAMOUPRAVA

Avtorji

ABCĆČD ĐEFGHIJKLMNOPQRS ŠTUV WXYZŽ

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov