O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 4 (od skupaj 4)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄14

Postopek za dodelitev brezplačne pravne pomoči se je zavlekel zaradi različnega razlaganja zakona

Avtor ni naveden, 11.4.2013

Človekove pravice

Avtor ni naveden, Pravna praksa, 14/2013Na Varuha se je obrnila pooblaščenka prosilca za dodelitev brezplačne pravne pomoči (BPP) iz Republike Kosovo v postopku dodelitve BPP, ki je tekel pri Strokovni službi za BPP Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani pod opr. št. BPP 345/2010. Seznanila ga je s težavami pri dokazovanju izpolnjevanja pogoja vzajemnosti (iz 3. točke prvega odstavka 10. člena v zvezi s tretjim odstavkom Zakona o brezplačni pravni pomoči - ZBPP), saj so bila stališča Ministrstva za pravosodje (MP) in službe za BPP o tem, kdo in kako mora pridobiti obvestilo o tujem pravu, različna.
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄14

Izbrisani

Irena Vovk, 11.4.2013

Človekove pravice

Irena Vovk, Pravna praksa, 14/2013Vlada je 4. aprila sprejela dopolnitev akcijskega načrta za izvršitev sodbe velikega senata Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) v zadevi Kurić in drugi proti Sloveniji. V okviru dopolnitve pa je sprejela tudi osnove sistemske ureditve odprave izbrisa, ki po mnenju Amnesty International Slovenije (AIS) niso primerne za odpravo te največje sistematične kršitve človekovih pravic v naši državi.
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄14

Pluralizem, ki ga omogočajo prazne stene

dr. Aleš Novak, 11.4.2013

Človekove pravice

dr. Aleš Novak, Pravna praksa, 14/2013Odziv dr. Janeza Pogorelca na moj kritični razmislek o predavanju prof. Weilerja me je razveselil. Ne le da je pisan na ravni dialoške kulture, ki jo v našem prostoru pogosto pogrešamo, ampak spodbuja tudi temeljit premislek o mestu religije v javnem prostoru. In kot takega ga kaže pozdraviti.
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄14

Pravica do svobode izražanja na svetovnem spletu v luči prakse ESČP

mag. Polona Farmany, 11.4.2013

Človekove pravice

mag. Polona Farmany, Pravna praksa, 14/2013Z razvojem novih medijev se širijo tudi možnosti posameznikov za izražanje njihovih stališč. Kako se na najnovejši razvoj odziva Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) v zvezi s pravico do svobode izražanja (10. člen EKČP), s poudarkom na varstvu pravice do svobode izražanja na spletu (ang. freedom of expression on-line)?
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPravna praksa 14

Leto objave

< Vsi
2013(4)
> April(4)

Področja

< Vsi 1. DRŽAVNA UREDITEV REPUBLIKE SLOVENIJE 1.1. USTAVNA UREDITEV

Avtorji

ABCĆČDĐEF GHIJKLMN OPQRSŠTUV WXYZŽ

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov