O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 3 (od skupaj 3)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄21

Romi, izbrisani, revščina

Irena Vovk, 30.5.2013

Človekove pravice

Irena Vovk, Pravna praksa, 21/2013Svet postaja vse nevarnejši kraj za begunce in migrante ter za vse druge, ki so bili razseljeni zaradi kršitev njihovih človekovih pravic, ugotavlja Amnesty International (AI) ob objavi poročila o stanju človekovih pravic v svetu leta 2012.
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄21

Diskriminacija samostojnih podjetnikov pri javnih razpisih

Avtor ni naveden, 30.5.2013

Človekove pravice

Avtor ni naveden, Pravna praksa, 21/2013Varuh je obravnaval pobudo samostojne podjetnice, ki zgolj zaradi pravnega statusa, v okviru katerega je opravljala svojo dejavnost, ni mogla sodelovati pri javnem razpisu za programe splošnega neformalnega izobraževanja odraslih v obdobju 2012-2014. Gre za programe izobraževanja, ki jih sofinancira tudi Evropski socialni sklad. V besedilu razpisa strošek samostojnega podjetnika namreč ni bil naveden med upravičenimi. Tudi Ministrstvo za šolstvo in šport, ki je objavilo ta razpis, je samostojni podjetnici pojasnilo, da javni razpis ne predvideva več možnosti, da bi pri programih, ki jih sofinancira javni razpis, kot zunanji izvajalec sodeloval samostojni podjetnik.
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄21

Rubikon med svobodo izražanja in sovražnim govorom

Makovec Urška, Malnar Jelena, 30.5.2013

Človekove pravice

Urška Makovec, Jelena Malnar, Pravna praksa, 21/2013Akademsko društvo Pravnik (ADP) je na PF Univerze v Ljubljani 13. maja 2013 organiziralo Ius Caffe oziroma strokovno okroglo mizo Korak čez Rubikon: svoboda izražanja in sovražni govor, na kateri je gostilo tri pravnike z različnih področij, ki se pri svojem delu srečujejo s sovražnim govorom: odvetnico mag. Nino Zidar Klemenčič, namestnika varuhinje človekovih pravic Jerneja Rovška in v novinarstvu delujočega pravnika mag. Uroša Slaka. ADP je z organizacijo dogodka želel opozoriti na problematiko in pomembnost obravnavane tematike ter opredeliti razmejitev med svobodo izražanja in njeno zlorabo v obliki sovražnega govora.
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPravna praksa 21

Leto objave

< Vsi
2013(3)
> Maj(3)

Področja

< Vsi 1. DRŽAVNA UREDITEV REPUBLIKE SLOVENIJE 1.1. USTAVNA UREDITEV

Avtorji

ABCĆČDĐEFGHIJKLM NOPQRSŠTUV WXYZŽ

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov