O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 9 (od skupaj 9)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄6-7

Nova Googlova politika zasebnosti

Irena Vovk, 16.2.2012

Osebna stanja, državljanstvo, prebivalstvo

Irena Vovk, Pravna praksa, 6-7/2012Nova Googlova politika zasebnosti ima po mnenju uporabnika telefona z Googlovim operacijskim sistemom Android številne sporne točke. Najspornejša pa se mu zdi možnost, da bo Google lahko zbiral tudi prometne podatke v zvezi s telefonskimi klici (klicane telefonske številke, zgodovino klicev, trajanje klicev ipd.). Ali je to v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1)?
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄6-7

Objava dokumentov iz Nagodetovega procesa

Irena Vovk, 16.2.2012

Osebna stanja, državljanstvo, prebivalstvo

Irena Vovk, Pravna praksa, 6-7/2012V zbirki Viri, ki jo izdaja Arhivsko društvo Slovenije, želijo objaviti enega od povojnih sodnih procesov, t. i. Nagodetov proces iz leta 1947, in sicer zgolj glavno obravnavo in sodbo. Ali je taka objava v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1)? Celoten potek glavne obravnave, iz katere javnost ni bila izključena, je bil večinoma objavljen v tedanjem dnevnem časopisju. V skladu s 65. členom Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA) pa so ti dokumenti javno (ali zasebno) arhivsko gradivo.
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄6-7

Bi kupili informacije o sebi ali o svojem otroku?

mag. Sandi Kodrič, 16.2.2012

Osebna stanja, državljanstvo, prebivalstvo

mag. Sandi Kodrič, Pravna praksa, 6-7/2012Na slovenskem tržišču že nekaj časa delujejo podjetja, ki posameznikom ponujajo t. i. osebno genetsko analizo. Pri tem se postavlja cela vrsta vprašanj - tako pravnih kot tudi etičnih, povezanih z vidiki varovanja zasebnosti. Komercialna genetika v večini primerov gradi na statistični oceni tveganja za
Naslovnica
Pravna praksa, 2011⁄6-7

Vpogled v osebne podatke dolžnika v postopku osebnega stečaja

Irena Vovk, 17.2.2011

Osebna stanja, državljanstvo, prebivalstvo

Irena Vovk, Pravna praksa, 6-7/2011Ali je sporno, če z vpisom imena in priimka neke osebe v spletni iskalnik pridobimo informacijo o tem, ali je ta oseba v postopku osebnega stečaja?
Naslovnica
Pravna praksa, 2011⁄6-7

Strojno branje osebnih dokumentov

Irena Vovk, 17.2.2011

Osebna stanja, državljanstvo, prebivalstvo

Irena Vovk, Pravna praksa, 6-7/2011Kadar
Naslovnica
Pravna praksa, 2010⁄6-7

Vpogled v pogodbe o zaposlitvi zaposlenih v družbi s strani nadzornega sveta

Irena Vovk, 11.2.2010

Osebna stanja, državljanstvo, prebivalstvo

Irena Vovk, Pravna praksa, 6-7/2010Ali lahko predsednik nadzornega odbora v javnem podjetju zahteva vpogled v pogodbo o zaposlitvi direktorja družbe, in sicer zaradi podatka o plači, čeprav je pogodba označena kot poslovna tajnost?
Naslovnica
Pravna praksa, 2010⁄6-7

Posredovanje osebnih podatkov o diplomantih

Irena Vovk, 11.2.2010

Osebna stanja, državljanstvo, prebivalstvo

Irena Vovk, Pravna praksa, 6-7/2010Ali lahko Univerza v Ljubljani tujim agencijam za zaposlovanje posreduje osebne podatke o svojih diplomantih?
Naslovnica
Pravna praksa, 2008⁄6-7

Pridobitev osebnih podatkov s strani pogodbenega sodelavca zavarovalnice

Irena Vovk, 14.2.2008

Osebna stanja, državljanstvo, prebivalstvo, Človekove pravice

Irena Vovk, Pravna praksa, 6-7/2008Neobvezno načelno mnenje, št. 0712-68/2008, 1. februar 2008 Ali sme pogodbeni sodelavec zavarovalnice za potrebe kazenskega postopka pridobiti osebne podatke (o bivališču, zaposlitvah, zavarovalnih policah ipd.) osebe, zoper katero teče kazenski postopek zaradi suma zavarovalniške goljufije, in s...
Naslovnica
Pravna praksa, 2008⁄6-7

Posredovanje podatkov o diagnozi zavarovalnicam

Irena Vovk, 14.2.2008

Osebna stanja, državljanstvo, prebivalstvo, Človekove pravice

Irena Vovk, Pravna praksa, 6-7/2008Neobvezno načelno mnenje, št. 0712-75/2008/2, 1. februar 2008 Ali so določbe Zakona o zavarovalništvu in pisna pooblastila, ki so jih podali zavarovanci (pacienti) ob sklenitvi zavarovanja, zadostna pravna podlaga, da zavarovalnicam, ki izvajajo dopolnilna zdravstvena zavarovanja, na njihovo zaht...
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPravna praksa 6-7

Leto objave

2012(3) 2011(2) 2010(2) 2008(2)

Področja

< Vsi 2. PRAVNA PODROČJA 2.2. UPRAVNO PRAVO 2.2.1. Osebna stanja, državljanstvo, prebivalstvo

Avtorji

ABCĆČDĐEFGHIJK LMNOPQRSŠTUV WXYZŽ

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov