O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 5 (od skupaj 5)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2020⁄4

12. konferenca kazenskega prava in kriminologije

Gaja Ana Pavliha, 30.1.2020

Ostalo, Kazniva dejanja in gospodarski prestopki

Gaja Ana-Pavliha, Pravna praksa, 4/2020Dne 3. in 4. decembra 2019 je v Portorožu potekala 12. konferenca kazenskega prava in kriminologije, ki jo je otvorila Alenka Zalar, direktorica GV Založbe (LEXPERA d.o.o.). Predavatelji so zbranim predstavili širok spekter aktualnih vprašanj iz prakse in teorije kazenskega prava. Konferenca je potekala v petih sekcijah z dodatno posebno temo. Posamezne sekcije so vodili dr. Miha Šepec, dr. Mojca M. Plesničar, dr. Aleš Završnik, mag. Luka Vavken, dr. Anže Erbežnik in dr. Vid Jakulin.
Naslovnica
Pravna praksa, 2020⁄4

Pokojninski dodatek zaradi trajne invalidnosti in načelo enakega obravnavanja

Alenka Antloga, 30.1.2020

POKOJNINSKO IN INVALIDSKO ZAVAROVANJE

Alenka Antloga, Pravna praksa, 4/2020Sodišče Evropske unije (SEU) je na predhodno vprašanje sodišča za socialne zadeve v Španiji odločilo, da je nacionalna ureditev, ki določa, da so do posebnega dodatka k pokojnini zaradi trajne invalidnosti upravičene zgolj matere z najmanj dvema biološkima ali posvojenima otrokoma, ne pa tudi očetje, v nasprotju z Direktivo Sveta z dne 19. decembra 1978 o postopnem izvrševanju načela enakega obravnavanja moških in žensk v zadevah socialne varnosti (Direktiva 79/7/EGS).
Naslovnica
Pravna praksa, 2013⁄4

Subjekt, gon, sublimacija

dr. Matjaž Ambrož, 31.1.2013

Kultura in umetnost

dr. Matjaž Ambrož, Pravna praksa, 4/2013Po spominu navajam drobce iz življenja M. F., za katere ocenjujem, da bi utegnili biti zanimivi za širši krog bralcev, zlasti seveda tistih, ki so morda v podobnem položaju kot M. F. M. F. je moški srednjih let in srednje rasti. Po začetnih turbulencah, značilnih za mladostno obdobje, se je unesel, postal je miren in krotak. Lahko bi rekli: vihravost in zanos mladih let je zamenjal za malomeščanski mir v krogu svoje družine (da - tudi taki obstajajo). Zdaj živi znosno, seveda pa mu življenje streže s sto in eno drobno nevšečnostjo, banalnostjo, nesmislom. Prepričuje se, da je treba te stvari pač junaško prenašati: živeti - to pravzaprav ne pomeni nič drugega, kot nenehno se soočati z nevšečnostmi in drobnimi nesmisli. Tem prej se človek temu privadi, tem bolje zanj.
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄4

Svež zrak, trdo delo

dr. Matjaž Ambrož, 2.2.2012

Ostalo

dr. Matjaž Ambrož, Pravna praksa, 4/2012Bili so dnevi, ko sem imel ob večerih nenavadno razdražene živce. Da bi jih stabiliziral, sem se odločil, da se malo umaknem in nekaj časa prebijem na kmečkem turizmu. Imel sem sicer tudi možnost, da bi vplačal paket "Čarobni Kvarner", občasno mi namreč v nabiralnik dostavljajo nekakšne pisane tiskovine, s katerimi me opozarjajo na ugodne priložnosti za nakup hrane, predmetov in turističnih aranžmajev. "Čarobni Kvarner" je bil tam, v eni od tiskovin, in na prvi pogled je šlo za dobro ponudbo (zdelo se mi je zelo pozorno od njih, da je bil v paket vključen tudi povsem brezplačen "welcome drink"). Toda na koncu sem se vendarle odločil za kmečki turizem, saj sem v Kvarnerju že bil, moj moto pa je, da je treba vselej poskusiti nekaj novega.
Naslovnica
Pravna praksa, 2005⁄4

Pogodba o zaposlitvi in podjetniška kolektivna pogodba

Gašper Adamič, 3.2.2005

Delovna razmerja, Kolektivne pogodbe

Gašper Adamič, Pravna praksa, 4/2005GV Založba je 20. januarja pripravila seminar s knjigo Pogodba o zaposlitvi in podjetniška kolektivna pogodba, ki je pravkar izšla. Na seminarju so njeni avtorji - dr. Etelka Korpič Horvat, Marta Klampfer, mag. Darja Senčur Peček, dr. Aleksej Cvetko, dr. Mitja Novak in Miran Kalčič - podrobneje pred...
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

< VsiPravna praksa 4

Leto objave

2020(2) 2013(1) 2012(1) 2005(1)

Področja

2. PRAVNA PODROČJA 7. NEGOSPODARSKE DEJAVNOSTI 9. DELOVNO PRAVO, ZDRAVSTVO, SOCIALNO VARSTVO 12. OSTALO

Avtorji

< Vsi
A BCĆČDĐEFGHIJKLMNOPQRSŠTUVWXYZŽ

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov