O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 4 (od skupaj 4)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄44

Izpodbijanje pravnih dejanj stečajnega dolžnika

dr. Luigi Varanelli, 15.11.2012

Civilni sodni postopki

dr. Luigi Varanelli, Pravna praksa, 44/2012Presežni delavci v RTH, Rudnik Trbovlje-Hrastnik, d.o.o., so prejeli odpoved pogodbe o zaposlitvi in denarno pomoč v obliki premij za samozaposlitev (za ohranitev zaposlenosti so oziroma bodo v dveh letih prejeli 22.952 evrov). • Ali morebitna uvedba stečajnega postopka nad RTH, d.o.o, lahko privede do tega, da se sklenjene pogodbe, na podlagi katerih bodo delavci prejeli denarno pomoč, razveljavijo, delavci, ki niso več v delovnem razmerju in imajo status samostojnega podjetnika oziroma družbenika, pa bodo morali denarna sredstva vrniti?
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄34

Vzročnost v sodobni medicini

dr. Luigi Varanelli, 6.9.2012

Obligacije

dr. Luigi Varanelli, Pravna praksa, 34/2012Obravnaval bom tri zanimive teme, ki se nanašajo na onkološka obolenja oziroma na duševne motnje: vzročnost med izpostavljenostjo azbestu in pljučnim rakom, dileme glede vzročnosti v primeru onkoloških diagnostičnih zamud ter vzročnost v psihiatriji. Razlogov, zaradi katerih sem se odločil pisati o teh temah, je veliko.
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄13

Temelji civilnega in gospodarskega prava

dr. Luigi Varanelli, 5.4.2012

Kultura in umetnost

dr. Luigi Varanelli, Pravna praksa, 13/2012Po dobrem desetletju je izšla knjiga (Založba Uradni list, Ljubljana 2012, 564 strani), ki vsebuje temelje tako civilnega kot tudi gospodarskega prava ter celovito ureja civilna in gospodarskopravna področja. Pravzaprav gre za dve knjigi, združeni v eno: v prvem delu avtorja dr. Boris Jerman in Tjaša Vidic obravnavata civilnopravno področje, v drugem pa gospodarskopravno. Knjiga Temelji civilnega in gospodarskega prava - teorija in praksa - je namreč zasnovana kot učbenik za študente Fakultete za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani. Vendar pa ne gre zgolj za učbenik, temveč lahko knjiga služi kot priročnik za tiste, ki niso pravniki.
Naslovnica
Pravna praksa, 2012⁄2

Sodišče in ocenjevanje dokazov v civilnem postopku

dr. Luigi Varanelli, 19.1.2012

Civilni sodni postopki

dr. Luigi Varanelli, Pravna praksa, 2/2012 Določilo drugega odstavka 214. člena Zakona o pravdnem postopku (ZPP) govori o tem, da se nezanikana dejstva štejejo za priznana. Ob pozornem preučevanju učinkov te določbe v dokaznem postopku sem ugotovil, da ta procesna določba odpira pot številnim med sebo
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

Pravna praksa(4)

Leto objave

< Vsi
2012(4)
> Januar(1) > April(1) > September(1) > November(1)

Področja

2. PRAVNA PODROČJA 7. NEGOSPODARSKE DEJAVNOSTI

Avtorji

< Vsi
ABCĆČDĐEFGHIJKLMNOPQRSŠTUV WXYZŽ
< Prva črka priimka: V

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov