O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 3 (od skupaj 3)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2011⁄37

Zakon o javnem naročanju - ZJN-2

Boštjan Ferk, 29.9.2011

Kultura in umetnost

Boštjan Ferk, Pravna praksa, 37/2011Sistem javnega naročanja v Sloveniji je v nenehni krizi. Glavni krivec zanjo je neizdelana strategija sistema javnega naročanja na ravni države, ki se kaže tudi v (pre)pogostih in slabo premišljenih spremembah zakonodaje. Trenutno veljavni Zakon o javnem naročanju (ZJN-2), ki je bil sprejet leta 2006, je bil razmeroma korenito spremenjen v letih 2008, 2010 in 2011. Odsotnost poglobljenega premisleka je jasno razvidna iz primerjave sprememb v letih 2010 in 2011 - novela iz leta 2011 se namreč večinoma nanaša na člene, ki so bili spremenjeni že leto poprej. Ugotovimo torej lahko, da se z zadnjo spremembo (ZJN-2C) poskuša popraviti napake, ki so bile storjene v noveli ZJN-2B. Vrtimo se torej v začaranem krogu nenehnega noveliranja brez jasnih ciljev.
Naslovnica
Pravna praksa, 2011⁄32

Državne pomoči podjetjem

Boštjan Ferk, 25.8.2011

Kultura in umetnost

Boštjan Ferk, Pravna praksa, 32/2011Že nekajkrat sem zasledil mnenje, da so pravila o (ne)združljivosti državnih pomoči z notranjim trgom verjetno najpogosteje kršena pravila Pogodbe o delovanju Evropske unije (PDEU). O pomembnosti področja pričajo tudi številna vprašanja, ki se pojavljajo v praksi, in veliko zadev pred Evropsko komisijo in Sodiščem EU. Ne smemo pa pozabiti tudi na korenit miselni premik na tem področju, ki je posledica gospodarske krize. Prav zato je knjiga dr. Aleša Ferčiča Državne pomoči podjetjem (Uradni list Republike Slovenije, 2011, 405 strani) pomemben korak naprej k poznavanju teorije in prakse na področju državnih pomoči v Sloveniji.
Naslovnica
Pravna praksa, 2011⁄18

Alternativni viri financiranja javne infrastrukture

Ferk Petra, Ferk Boštjan, 12.5.2011

PRORAČUN

mag. Petra Ferk, Boštjan Ferk, Pravna praksa, 18/2011Gospodarska kriza je temeljito spremenila pogled na investicije v javno infrastrukturo. V vseh državah članicah prihaja do težav v zvezi s takimi investicijami, pri njihovem premagovanju pa so nekatere države uspešnejše kot druge. Slovenija ni imuna za svetovno dogajanje, hkrati pa spada med države, pri katerih je mogoče zaznati izrazito konzervativen odnos, zlasti na državni ravni, glede uporabe alternativnih virov financiranja, ki jo pri investicijah v javno infrastrukturo spodbuja in promovira Evropska unija (EU). Namen tega prispevka je predstaviti vsebino in potencial alternativnih virov financiranja javne infrastrukture. Obravnavala bova sočasno uporabo sredstev EU in zasebnega kapitala pri financiranju javnih infrastrukturnih projektov po modelu javno-zasebnega partnerstva.
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

Pravna praksa(3)

Leto objave

< Vsi
2011(3)
> Maj(1) > Avgust(1) > September(1)

Področja

3. JAVNE FINANCE 7. NEGOSPODARSKE DEJAVNOSTI

Avtorji

< Vsi
ABCĆČDĐEF GHIJKLMNOPQRSŠTUVWXYZŽ
< Prva črka priimka: F

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov