O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 3 (od skupaj 3)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2015⁄10

Kako obdavčiti neobdavčljivo (ali plačilo dohodnine od študentske Prešernove nagrade)

Aleš Žiher, 12.3.2015

Davki občanov in dohodnina

Aleš Žiher, Pravna praksa, 10/2015Univerza v Ljubljani vsako leto ob obletnici Prešernovega rojstva in ob Tednu univerze podeljuje študentsko Prešernovo nagrado. Nagrajenci poleg diplome z gravirano Prešernovo podobo prejmejo tudi denarno nagrado, ki jo v skladu s Pravilnikom o podeljevanju Prešernovih nagrad študentom Univerze v Ljubljani (v nadaljevanju Pravilnik) določi Upravni odbor Univerze v Ljubljani. Pri tem se postavlja vprašanje, ali gre za dohodek, ki je obdavčen v skladu z Zakonom o dohodnini (ZDoh-2).
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄36

Kavelj 22: (ne)izpodbojnost domneve odgovornosti lastnika vozila

Aleš Žiher, 18.9.2014

Prekrški

Aleš Žiher, Pravna praksa, 36/2014Čeprav se v prometu vsi želimo izogniti globam, saj niso nizke, ni redkost, da smo pri upoštevanju prometnih predpisov malomarni ali pa se nam preprosto preveč mudi in upamo, da se bomo prekrškovnim organom izognili. Vedno to seveda ne uspe. Če motornega vozila ne upravlja oseba, ki je njegov lastnik, se pojavi vprašanje, kdo je odgovoren za prekršek.
Naslovnica
Pravna praksa, 2014⁄27

Poročiti se ali ne poročiti se - to je zdaj vprašanje

Aleš Žiher, 10.7.2014

Zakonska zveza in družinska razmerja

Aleš Žiher, Pravna praksa, 27/2014Želja mnogih posameznikov je najti primernega življenjskega sopotnika in si z njim ustvariti družino. Na tej poti se zdi poroka čudovit postanek, na katerem partnerja, polna veselih pričakovanj in mnogih skupnih načrtov, zreta v svetlo prihodnost. Žal pa tisti, ki so se za ta korak odločili v času študija in precej pod slovenskim starostnim povprečjem, do 26. leta starosti, hitro ugotovijo, da so s poroko izgubili pravice, ki jih njihovi kolegi še uživajo.
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

Pravna praksa(3)

Leto objave

2015(1) 2014(2)

Področja

2. PRAVNA PODROČJA 3. JAVNE FINANCE

Avtorji

< Vsi
ABCĆČDĐEFGHIJKLMNOPQRSŠTUVWXYZŽ
< Prva črka priimka: Ž

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov