O podjetju O reviji Kontakt Napotki za pripravo prispevkov English
  Arhiv člankov Arhiv člankov | Letna kazala   
 

Literatura

Stran 1 / 1
Dokumenti od 1 do 3 (od skupaj 3)
Publikacija Članek
Naslovnica
Pravna praksa, 2019⁄9-10

Bil sem odvetnik

Andrej Razdrih, 7.3.2019

Kultura in umetnost

Andrej Razdrih, Pravna praksa, 9-10/2019Knjiga Rudija Šeliha Bil sem odvetnik je izjemna v več pogledih. Najprej, ker je to prva avtobiografija nekega odvetnika, ki je bil (razen nekaj začetnih let) v svoji karieri samo odvetnik, drugič, ker je avtor v središče življenjepisa postavil svoje delovanje kot odvetnik in kot funkcionar Odvetniške zbornice Slovenije (OZS), in tretjič, ker je napisana v jasnem in natančnem jeziku, ki je značilen za dobre pravnike.
Naslovnica
Pravna praksa, 2019⁄7

Slovensko odvetništvo danes

Andrej Razdrih, 14.2.2019

Odvetništvo in notariat

Andrej Razdrih, Pravna praksa, 7/2019Lani je slovensko odvetništvo zelo slavnostno praznovalo 150-letnico svoje samostojnosti in neodvisnosti. Odvetniška zbornica, ki je najstarejša slovenska organizacija civilne družbe, je za svoje zasluge za "obstoj in razvoj slovenskega naroda in slovenske države in zlasti pravne države" iz rok predsednika republike g. Boruta Pahorja prejela odlikovanje zlati red za zasluge.
Naslovnica
Pravna praksa, 2016⁄22

Odvetništvo na Slovenskem

Andrej Razdrih, 2.6.2016

Kultura in umetnost

Andrej Razdrih, Pravna praksa, 22/2016Dr. Peter Čeferin, odvetnik z najdaljšim stažem v Sloveniji, se je z vprašanji odvetništva začel teoretično ukvarjati že v svoji magistrski nalogi leta 1984. Temo stanovske neodvisnosti je leta 1988 razširil in poglobil v doktorski disertaciji Odvetnik, njegova neodvisnost nekoč in danes, posebej v Sloveniji, ki jo je v knjižni obliki izdala Odvetniška zbornica Slovenije (OZS). Pred kratkim pa je izšla knjiga Odvetništvo na Slovenskem - od habsburške monarhije do neodvisne države (Založba Litera, Ljubljana 2016).
<<  Prejšnja | Stran: 1 | Naslednja  >>

Očisti

Publikacije

Pravna praksa(3)

Leto objave

2019(2) 2016(1)

Področja

2. PRAVNA PODROČJA 7. NEGOSPODARSKE DEJAVNOSTI

Avtorji

< Vsi
ABCĆČDĐEFGHIJKLMNOPQR SŠTUVWXYZŽ
< Prva črka priimka: R

 
Splošni pogoji | Izjava o varstvu podatkov